Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Berlin express

Fins i tot els no massa amants de les escapades express ens podem sentir temptats per la possibilitat d'anar un cap de setmana a Berlín amb un grup de companys. Amb un temps tant just és ben estrany trobar algun forat per dibuixar. Com ja he dit altres vegades amb els comentaristes del blog, aquests apunts s'entenen millor com a pauses: allà on et pares et poses a dibuixar el que tens davant.

Aeroport de Barcelona, plovent

Davant estava, per exemple, la sala d'espera de l'aeroport, aquí sí durant hores interminables d'un vol endarrerit. Segueixo aquella idea de Juan Ruiz sobre les esperes.

Ja a Berlín, mentre alguns companys visitaven el Museu de la Gestapo en el centre de documentació  anomenat  Topograhie des Terrors aprop del Checkpoint Charlie, em vaig asseure en un banc davant d'un tros de mur de Berlín: el mur és la part pintada, mentre que el nivell d'abaix correspon a l'exposició de panells històrics, i la part superior a edificis de la Niederkirchnerstraße de darrera.

Topographie des Terrors i un tros del mur. Berlin

Dibuixant a Topographie des Terrors (foto Cristina Martínez)

Una altra aturada per la tarde, mentre alguns compren xocolata. Es tracta de l'apabullant plaça Gendarmenmarkt. Assegut a les amples escales de la Deutscher Dom vaig dibuixar les columnes de la Konzerthaus i davant quatre ratlles de la Französischen Dom, i de nou "corre que te pillo" si no vols perdre el teu grup.

Gendarmenmarkt, Berlin
Al dia següent, abans de marxar, una escapada més elaborada mentre la gent fa el cafè. Resseguint el tren enlairat, per sota, m'aturo davant d'una de les estacions, la Görlitzer Banhof, i m'ho prenc amb més calma. Després la feina va ser retrobar els companys.

Görlitzer Banhof, Berlin
Entremig quilòmetres a peu, fotos, cultura, cervesa i rialles, ...i moltíssims dibuixos que es van quedar només en les ganes.

6 comentaris:

  1. Hola Carlos! Habrá sido una visita expres, pero pudiste hacerte tiempo para dibujar. Me encantaron todos, especialmente el primero y el último.

    Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los dibujos han viajado por la red más rápido y express que yo. Vienen de Berlín, pasan por Barcelona y dan un giro, como tus bailarines de tango, por Argentina. ¡Qué insólita existencia tienen las imágenes hoy! Gracias, Ana, por haber recalado en ellas. Abrazos

      Elimina
  2. Buenos apuntes y dibujos, me gustan, y el color empleado también. Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El color es acuarela sepia, por si te apetece probar. Gracias por la visita.

      Elimina
  3. Que bonitas acuarelas te quedaron con ese tono sepia!

    buen trabajo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Verónica... si revisas el blog verás que hay muchos dibujos (yo prefiero llamarlos así) con esta técnica del rotulador y la acuarela sepia. Gracias por haber recalado en este puerto!

      Elimina