Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

dilluns, 29 de novembre del 2010

Montmeló, allò que l'AVE s'endugué: (1) Pont del Congost
Montmeló, gone with High-Speed Train: (1) the Congost bridge

Tot i que és un AVE de pas, arrassa al seu pas. Tots volem creure que després de la severa cirurgia al poble de Montmeló, el resultat serà un teixit urbà més integrat. Tant de bo.

Els treballs que us presento o bé són tintes del 2006 o bé aquarel·les entre 2007 i 2008, quan les obres eran ja inminents o començades, i també algunes fotos dels gegants caiguts. Amb més o menys qualitat potser tenen el valor testimonial de mostrar allò que l'AVE s'endugué per sempre. Comencem pel clàssic pont ferroviari sobre el riu Congost.


Montmeló, el pont de ferro sobre el Congost.
Tinta a dos tons de l'estructura sobre el salt d'aigua
Cada via, sentit Barcelona o sentit Granollers, tenia en realitat el seu pont de ferro. La següent imatge mostra el costat Granollers, vista i feta en directe des d'una palanqueta que travessa el riu Congost, en plena exhuberància vegetal...

Tinta amb aiguada de la cara nord del pont del Congost

Per fer les obres es va construir un pont provisional i poder desmuntar el vell pont de ferro. D'aquest pont provisional vaig pintar en directe quan posaven les pilastres. Mesos més tard, vaig arribar tard per les fotos de l'enlairement de l'estructura vella. Aquí teniu el tren passant pel pont provisional mentre el vell ferro reposa al terra i el tallen a trossos.

Desmuntatge del pont de ferro

Especejament de l'estructura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada